T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
DENİZLİ / BEKİLLİ - Kurtuluş İlkokulu

TARİHÇE

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Kurtuluş İlkokulu; Denizli İli Bekilli İlçesi, Yeni Mahallesi Uğur Mumcu Caddesi üzerindedir. İlçemizde 1944 yılında eğitim öğretim faaliyetlerine başlamıştır.

Okulun; Eski binası 5 derslikli, yeni binası ise 6 dersliklidir. Okulumuzda normal öğretim uygulaması yapılmaktadır.

Veli Profilini oluşturan Aileler; işçi, memur ve  emeklilerin oluşturduğu dar ve orta gelirli ailelerdir. Öğrenim durumları itibariyle büyük çoğunluğu ilk ve orta öğrenimli velilerden oluşmaktadır. Çevre genel olarak göç veren, eski yerleşim birimi olan küçük bir ilçedir. Okulumuz doğal ve tarihi özelliklerini korumaya çalışan, yeşil alanların kısmen korunduğu bir bölgede yer almaktadır.

Okulumuzda bir adet Z- Kütüphane ve bir adet oyun sınıfı bulunmaktadır. Bu sınıflardan eğitim-öğretim faaliyetlerinde etkin bir şekilde yararlanılmaktadır. Okul bahçesinin büyük bir hamle ile yeniden düzenlenmesi, bahçedeki spor alanlarının yeniden işler hale getirilmesi ve bütün bu olanakların artan heyecanla değerlendirilmesi umutları en üst düzeye taşımaktadır.

Okulumuz 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılında BEYAZ BAYRAK ve son olarak 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılında OKULUM TEMİZ BELGESİ'ni almaya hak kazanmıştır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 23.04.2021 - Güncelleme: 23.04.2021 19:27 - Görüntülenme: 531
  Beğen | 9  kişi beğendi